2010-03-14

vis subacvatic

Deschidea usa dupa usa si fiecare incapere era goala. Se uita inapoi la nenumarate usi insirindu-se la nesfarshit de-a lungul a interminabile coridoare intortocheate. Asa n-o va gasi niciodata pe fata din vis, pe care voia sa o salveze din inkisoarea din adancul fortaretzei zmeilor. Deskise inca o usha. Se privi pe sine cum se holba inapoi la el cu o mana ramasa pe maner si ailalta scarpinanduse dupa ceafa a nedumerire. Nu era o oglinda, era el, de partea cealalta a usii, scarpinanduse dupa ceafa a nedumerire cu mana pe clantza unei alte usi deskise, complet diferita de cea pe care o deskisese el.
-Imposibil!
-Visul e infinit! exclama celalalt el.
O picatura cazu dinspre el prin spatiul usii, si imaginea se tulbura in unde dezordonate. Peretele cu usa si cu celalalt el uitanduse la el incepura sa se desprinda ca o frunza dusa de apa.
Se trezi ca si cum aproape s-ar fi innecat; dormise pe burta. Cearsaful si perna mototolite de cat se zvarcolise in somn; era plin de picaturi de apa pe fatza maini si picioare. Isi trecu mana prin par nedumerit, nu mai tinea minte ce visase.
2010-02-06

No comments: