2009-12-13

05. drumul care duce la codrii de arama


zmeii se apropiau de printul cavaler, cel ce indraznise sa li se opuna, in fruntea micii sale armate, intr-un efort demn de legenda. dar care se sfarsise in esec total. numai el mai ramasese in lupta pt nobila cauza - salvarea printesei cu parul balai, Lorelai, din ghearele celor trei zmei. toti ostenii armatei printului disparusera, imprastiati, zdrobiti, prea infranti ca sa mai continue lupta.

intr-o ultima scena, al carei sfarshit nu era greu de ghicit, printul cavaler, incoltzit, singur, pe un mic damb, unde va infrunta bestiile de zmei intr-o ultima lupta finala, isi aduna ramasite puteri, privind in gol la armatele umpland zarea, incercuindul la o oarecare distanta, nemaiexistand scapare pt el. totul se va inkeia aici si acum.

-Veti muri! le striga cu o voce stinsa printul, agitand slabit sabia intr-un gest de refuz al infrangerii, in timp ce se apropiau de el pt scena finala de care ziceam.
-Nu poti castiga aceasta lupta ! tuna al mai namilos dintre zmei. recunoaste-te invins si o sa iti crutzam viatza, esti un luptator valoros, e pacat de tine. termina-te si nu mai fa pa viteazu ca deja ne-ai enervat destul. sau ce crezi ca in ultima clipa or sa apara din pamant din iarba verde mii si mii de luptatori care or sa te-ajute sa castigi aceasta batalie mare ?
-Nu, nu, niciodata! borborosi printul, cu privire sticloasa.
-Asta nu e un desen animat pentru copii ! shuiera zmeul, cu enormul sau buzdugan ridicat, si ii mai lasa un moment printului pt ca acesta sa inteleaga ce tocmai i se spusese, dupa care buzduganul se pravali peste el, nimicindu-l.
-Asta e un desen animat pt adulti ! se burzului si zmeul cel mic. alalalt se intoarse spre el cu o privire de spranceana ridicata si cealalta mana in barbie un deget trecand peste smocurile de par de pe falca dreapta, bucati din ce fusese odata printul cavaler atarnand infipte'n piroanele buzduganului.
...
se vedeau corbi facand roata in vazduh departe, si nenumarate suvitze de fum intunecau amurgul, semn de armata mare. Ero se zgribuli in culcusul sau, mai era o gramada de mers pana la codrii de arama.
2009-10-16

No comments: