2009-12-13

09. alinierea celor 4 elemente


Venerabilul Mag facu niste semne prin aer cu o mana, cu cealalta se concentra strangandu-si tamplele in timp ce turuia niste cuvinte cu okii inkisi, imposibil de inteles. Ero se uita cu gura intredeskisa, ca si cum i-ar fi venit sa stranute. Urmari mana lui Mag aratand spre fanta din cupola, prin care vazu cum stelele incepusera sa se miste. Sunt planete! il mustra acesta.

...

-Gata! triumfa Mag, am aliniat cele 4 elemente.

-Ce ? se mira Ero. Planetele ? cum draq aliniate ca vaz ca tot alandala is puse.

liniste

-domnu Mag ? intreba Ero, intorcandu-se de la privit cerul cu planete si stele presarate la intamplare (numa  pentru profani).
se freca la ochi, inca nu vedea nimic in intunericu din odaia din turnu vrajitorului. se simtea umm, i se facuse pofta de jucat un sah.

-Jucam un shah ? intreba vioi venerabilul Mag.

-Dar bineinteles maestre, zambi larg Ero.

-Pion la D4, muta Mag. te servesc cu un ceai negru ? si ii intinse o ceasca din portelan fin decorat cu scene din mitologia transgresarii-la-un-nivel-superior, recunoscuse scena revelarii principiilor fizicii quantice catre Unom.

-ahh, extraordinar ceai, declara Ero, dupa ce se asezase in fotoliu si mutase Pion la F5. Ce parere aveti maestre de situatia din extremul indepartat ? A procedat adecvat grupul celor-care-contempla-efectele-luminii-asupra-spiralei-duble in problema ridicata de noua teorema ? se va produce oare o deplasare de paradigma in filosofia-cuantica ?

-ei bine... venerabilului ii scanteiau okii, subiectul lui preferat - noua teorema, daca privim prin prisma ganditorilor crepusculului-rubinului-de-capricorn, cu a lor propunere ca materia este o manifestare-a-visului-fractalic, si tinem cont de completarile aduse, si in general acceptate, cu exceptia desigur a razvratitilor adepti ai teoriei-imposibilului, dar cine sta sa ia seama la ei...umm unde ramasesem ? a da, privita prin aceasta prisma, draga Ero, si vei constata aceasta daca (si sper ca) vei citi ultimele mele insemnari

-Hapciu! stranuta Ero, spulberand discursul venerabilului, si atmosfera mirosind a ceai negru indemnand la contemplatii parabolice filosofizicuantice in lumina slaba a cerului noptii a jaraticului mocnind in cuptor si a sferei-din-piatra-de-luna plutind in stanga.

-Domnu Mag ? mai dureza mult treaba cu aliniatu de planete ? ca mi s-a facut foame. Si da de ce stau io in fotoliu si beau ceai ? ce e asta ? se mira Ero la interesantul obiect in forma de cal pe care il tinea intre degete.

-ZOMG exista o vulnerabilitate in versetele formulei alinierii celor patru elemente! se ingrozi venerabilul Mag, repezindu-se din fotoliu aproape rasturnand ceshcutza cu ceai, si incepand sa mute tot felul de obiecte prin camera agitat.

-Ce ? nu intelese Ero. n-a mers treaba cu planetele ? v-am zis ca-s puse alandala, zise, si se apropie iar de tubul imbarligat cu tot felul de rotite si manete, prin care daca te uitai vedeai ciupiturile de pe fatza Lunii, ramase de la mushcaturile de varcolaci. Domnu Mag zicea ca nu, ca nu de la varcolaci ar fi, si ii explicase ca nu stiu ce si nu stiu cum, cu munti care se nimicesc in caderea lor pe Luna, dar cum naiba sa cada pe Luna, cand Luna era sus deasupra ? ma rog, texte de-ale vrajitorilor, e adevarat insa ca multe kestii pe care le faceau erau fantastice, de exemplu faza cu inversarea gravitatii si stateai cu capu-n jos si mergeai prin aer, tare, de aceea avea grija sa nu il necajeasca pe domnu Mag, se straduia sa para ca kiar il intereseaza, desi cred ca stia ca ii intra pe-o ureke si-i iese pe alta.






2009-01-16

No comments: