2009-12-13

04. sala de bal se cutremura deodata

sala de bal se cutremura deodata, puternic, ingrozitor. regelui ii cazuse coroana pe trepte, intindea neputiincios mana catre ea, regina era zdruncinata, fantastic parul ei despletit scapat din pretioase agrafe, respiratia inspaimantata, mana stanga cautand talismanul de la pieptul ii salta de emotia violenta ce o cuprinsese bustiera, delicatele voaluri invaluind-o ravashite de zguduitura, intreaga sala cuprinsa de nelinijte si murmure infricosate se loveau de coloanele de albalbastru amplificand dezordinea.

un val de intuneric se lasase peste palat, ce fusese-odata vesele vitralii, pasiunea reginei, se prefacusera in cioburi, cazand cu zgomot de vaiet din inalt, prin golul lasat de ele rabufnind un shuierat mohorat si nelinistit.

cumva, candelabrele regale ramase intregi, continuau sa lumineze degeaba sala de bal. caci toti supusii si curtea si regele si regina fusesera prinsi de o amortzire, impietriti in nemiscare, asa cum ii surprinsese maleficul atac al printzului intunericului. schije de negura patrundeau prin gavanele cazutelor forme de sticla, o raza anume intinzanduse spre paginile cartii ramasa deskisa pe postamentul din fatza tronurilor. semne pe care numai vrajitorii le inteleg, incantatii ce deskid porti spre arcane.

2009-10-24

No comments: