2009-12-19

01. o ecuatie plictisitoare - determinarea lungimii parului frumoasei adormite intrun crang cu zmeura si fragi si mure

-universul este un sir de ecuatii matematice inexacte cu foarte multe necunoscute in relatie cu numarul imens de parametrii introdusi in calcul si atat de imbarligate incat devin imposibil de urmarit pana la capat, cam cum se intampla acum cu tine ca vad ca te uiti la mine ce iti spun si nu intelegi nimic este ? il intreba venerabilul Mag pe Ero.
-ce ? se dezmetici din transa Ero, la auzul numelui sau in sirul de incantatii oculte pe care le silabisea venerabilul Mag.
...
-a zis ZMEURA ?! zvacni Zme din tronul sculptat in corn negru de balaur. bufnitura talpii ghintuite trantite in podea in gestul involuntar arunca in sus un valatuc de praf si firimituri ce se adunau pe jos. nimeni nici macar femeea de serviciu nu se incumeta sa se apropie cu aspiratoru de tronul lu Zme.
ca o pala de vant care aduce furtuna peste un lan de grau se abatu cuvantul peste multimea stransa la curtea zmeilor, ambasadori si negustori, mercenari si garzi, servitori si robi, se indoiau ca niste spice, sa sopteasca altora ce auzisera de la unii, in scurt timp toata sala fremata in tensiune.
Masiva poarta a fortaretzei zmeilor se deskise cu o bubuitura, si un mesager calare pe un cal de o culoare dar nu importanta are ce culoare calul iesi in galop, purtand kemarea stapanului la razboi impotriva regatului regelui de la miaza-zi (ala cu cer albastru campii rosii si maci aurii) a carui fiica indraznise sa isi satisface pofte animalice ravasind tufele cu zmeura din crangul zmeilor.

2009-12-19

No comments: