2009-12-13

08. de ce a rapito Zme pe printzesa


 Zmeul mijlociu o rapise pe printzesa, si acum o ducea prin labirintul incaperilor sumbrului sau castel, unde se pregatea sa ii faca ceva infiorator:  intinsa pe pat, legata la maini si de picioare, gura astupata sa nu il poata indupleca cu rugaminti si implorari, podeaua plina cu mormane de lumanari inundand rosu peretii salashului.
 Zgomote grave patrunzand din adancuri, reflexe de portocaliu intunecat unduind in tavan, luciri necunoscute starnind fiori si senzatii de penumbra.

 Zme isi deskise cartzulia de metafizica, sa ii citeasca printzesei fragmente din opera unor mari filosofi, cel mai mare kin imaginabil pt o printzesa.
 Despre ce principii filosofice voia sa ii vorbeste zmeul cel mijlociu printzesei ? Despre multiplicitatea continua, teoria holonilor, sacrul si profanul, critica ratiunii pure si nihilizmu si dar mai ales despre cat de important e sa ai o relatzie dezastruoasa normala cu parintzii si cum te afecteaza aceasta in viatza de zi cu zi si in interactiunile cu oamenii.
 Dinspre pat veneau zgomote de zbatere si impotrivire de zvarcoliri si suspine si oftaturi de zbucium interior.




...

 Ero sedea intins pe spate in culcusul din lanul de grau de vara galben inca necopt, un pai infipt in dinti, privea-n ceru-albastru cum prind randunelele insecte; o petala rosie de mac lipita de obraz si un calut de iarba incurcat in par, nu il deranja deloc.
 Prea putin isi imagina ce fortze colosale infinit mai presus de om se pusesera-n miscare, si cum tavalugul reconfigurarii parametrilor in functie de premise va preface totul in nimic si nimicul in uitare.


2009-01-24

No comments: